دوره 9، شماره 2 - ( 7-1403 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ranjbar S, Farnia F, Narouei S, Mirhosseini F S, Bayat M. Health-Promoting Lifestyle and Associated Factors in the Elderly with Chronic Diseases. cjhaa 2024; 9 (2) : 5
URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-228-fa.html
رنجبر شیرین، فرنیا فرحناز، ناروئی صفیا، میرحسینی فاطمه السادات، بیات میلاد. سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامتی و عوامل مرتبط با آن در سالمندان مبتلا به بیماری‌های مزمن. مجله سلامت و سالمندی خزر. 1403; 9 (2)

URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-228-fa.html


مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، پژوهشکده بیماری های غیر واگیر، گروه پرستاری / مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
چکیده:   (384 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری‌های مزمن در دوران سالمندی به عنوان شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر در جهان شناخته ‌شده‌اند و ارتباط تنگاتنگی با سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت دارند. این مطالعه با هدف تعیین سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامتی و عوامل مرتبط با آن در سالمندان مبتلا به بیماری‌های مزمن انجام گرفته است.
مواد و روش­ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی 375 سالمند مبتلا به بیماری‌های مزمن مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های شهر یزد در سال 1403 انجام شد. جمع‌آوری اطلاعات با فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامتی (HPLP II) انجام شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 و به‌کارگیری آمار توصیفی و تحلیلی صورت گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که ارتباط معناداری بین متغیر سن، شغل و تحصیلات با رفتارهای ارتقادهنده سلامتی وجود دارد (0/05>p). میانگین و انحراف معیار سبک زندگی ارتقا دهنده سلامتی (20/59±123/69) در سطح متوسط ارزیابی شد. حیطه مسئولیت‌پذیری در برابر سلامتی (7/74±31/61) بالاترین نمره و مدیریت استرس (3/36±12/72) در سالمندان مبتلا به بیماری‌های مزمن در پایین‌ترین سطح گزارش شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه سبک زندگی ارتقادهنده سلامتی و برخی ابعاد آن در سالمندان در سطح متوسط و پایین گزارش شدند، بنابراین طراحی، اجرا و پایبندی به انواع مداخلات آموزشی در جهت حفظ و ارتقا سلامتی به منظور داشتن سبک زندگی سالم و با تمرکز و تقویت بر حیطه‌هایی که در آن ضعیف هستند ضروری به نظر می‌رسد.
شماره‌ی مقاله: 5
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/10/30 | پذیرش: 1403/12/11 | انتشار: 1403/12/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و سالمندی خزر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Caspian Health and Aging

Designed & Developed by : Yektaweb