سابقه و هدف احساس تنهایی عامل مهمی در بروز یا تقویت اختلالات دیگر دوران سالمندی میباشد. سوءتغذیه، یک اختلال بالینی و عامل خطر بسیار معمول در سالمندان است و عوارض ناشی از آن احتمال مرگومیر را در سالمندان افزایش میدهند. لذا این مطالعه باهدف بررسی ارتباط احساس تنهایی و وضعیت تغذیه در دوران سـالمندی، بـا بررسی متون و مطالعات انجامشده صورت گرفته است.
مواد و روشها: در این مطالعه، مرور ساده از طریق جستجو در پایگاههای اطلاعاتی PROQUEST,GOOGLE SCHOLAR, PUBMED, SCOPUS, SCIENCE DIRECT, ISC, IRANDOC, MAGIRAN، با واژگان احساس تنهایی، سوءتغذیه، وضعیت تغذیه Lonliness, Malnutrition, Nutritional status همراه با اصطلاح Elderly old, Aging, Old adult و با محدودیت زمانی، از سال ۲۰۰۰ میلادی تا به امروز انجام شد.
یافتهها: برخی مطالعات، احساس تنهایی را از عوامل تأثیرگذار بر سوءتغذیه بهصورت کاهش وزن و لاغری در سالمندان بیان کردهاند و برخی دیگر، احساس تنهایی را از عوامل مؤثر چاقی و اضافهوزن در سالمندان بیان کردهاند. مطالعات زیادی تائید میکند هر دو گروه سالمندان، اضافهوزن و کموزن خطر مرگ نسبی را در سالمندان (۶۵-۷۴ ساله) افزایش میدهد.
نتیجهگیری: خطر سوءتغذیه در میان سالمندان، با کاهش اشتها، کاهش وضعیت عملکردی و افزایش مشکلات روانی-اجتماعی همراه است. لذا ارزیابی منظم وضعیت تغذیه و عوامل مؤثر بر آن، تنظیم دورههای آموزشی برای کارکنان بهداشتی (پزشکان، پرستاران، روانشناسان، متخصصین تغذیه) برای شناسایی و کاهش عوامل خطر بالینی، عملکردی، اجتماعی یا اقتصادی سوءتغذیه ضروری است.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/5/17 | پذیرش: 1397/5/30 | انتشار: 1397/6/24