سابقه و هدف: ازدواج در زمان دانشجویی می تواند فرهنگ ساده زیستی و ازدواج آسان را در میان جوانان بویژه قشر دانشجو ترویج داده و آن را نهادینه نماید. علیرغم اهمیت این موضوع دانشجویان به ویژه دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی در امر ازدواج، موانع و مشکلات زیادی پیش روی خود مشاهده میکنند. لذا هدف از این مطالعه، تعیین نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مشکلات ازدواج در دوره دانشجویی میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی با طرح مقطعی بود که واحدهای پژوهش آن را 400 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشکیل میدادند که به شیوه خوشهای طبقهای انتخاب شدند. ابزارگردآوری دادهها، پرسشنامه پژوهشگر ساختهای بود که با 16 سوال مشکلات ازدواج در دوره دانشجویی را میسنجید و روایی آن توسط اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشکده علوم تربیتی دانشگاه فردوسی و پایایی آن به شیوه آزمون-آزمون مجدد و همسانی درونی تائید شد.
یافتهها: یافتههای این مطالعه نشان داد که مهمترین مشکلات ازدواج در دوره دانشجویی از دیدگاه دانشجویان به ترتیب نداشتن استقلال فکری در انتخاب همسر آینده (54/6%)، وضعیت اقتصادی (48/2%) و بیم عدم تطابق فرهنگی (44/5%) بود. عوامل وجود فعالیتهای غیر درسی (11/2%)، اصرار والدین بر ازدواج فامیلی (13/8%) و اصرار والدین بر انجام ازدواج سنتی (0/16%) کمترین تاثیر را بر عدم تمایل دانشجویان به ازدواج در دوره تحصیل داشتند.
نتیجهگیری: ازآنجایی که استقلال فکری در زمینه ازدواج و مسایل اقتصادی و رفاهی برای دانشجویان از اهمیت زیادی برخوردار بودند، لذا منظور حفظ و ارتقاء سلامت دانشجویان، پیشنهاد میشود مسئولان و برنامه ریزان با در نظر گرفتن معیارهای فرهنگی، دینی و اجتماعی، بستری را فراهم نمایند تا ازدواج با سهولت بیشتری انجام شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/12/16 | پذیرش: 1396/12/16 | انتشار: 1396/12/26