دوره 2، شماره 2 - ( 7-1396 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 51-45 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darban F, AzimiRoudkenar F, Ghaffari F, AzimiRoudkenar S. Surveying the attitude of the students of Mashad Medical sciences university toward, during studentship period marriage problems.. cjhaa 2017; 2 (2) :45-51
URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-63-fa.html
دربان فاطمه، عظیمی رودکنار فتحعلی، غفاری فاطمه، عظیمی رودکنار سپیده. بررسی نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مشکلات ازدواج در دوره دانشجویی. مجله سلامت و سالمندی خزر. 1396; 2 (2) :45-51

URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-63-fa.html


چکیده:   (4291 مشاهده)
سابقه و هدف: ازدواج در زمان دانشجویی می تواند فرهنگ ساده زیستی و ازدواج آسان را در میان جوانان بویژه قشر دانشجو ترویج داده و آن را نهادینه نماید. علی­رغم اهمیت این موضوع دانشجویان به ویژه دانشجویان دانشگاه­های علوم پزشکی در امر ازدواج، موانع و مشکلات زیادی پیش روی خود مشاهده می­کنند. لذا هدف از این مطالعه، تعیین نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مشکلات ازدواج در دوره دانشجویی می­باشد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی با طرح مقطعی بود که واحدهای پژوهش آن را 400 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشکیل می­دادند که به شیوه خوشه­ای طبقه­ای انتخاب شدند. ابزارگردآوری داده­ها، پرسشنامه پژوهشگر ساخته­ای بود که با 16 سوال مشکلات ازدواج در دوره دانشجویی را می­سنجید و روایی آن توسط اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشکده علوم تربیتی دانشگاه فردوسی و پایایی آن به شیوه آزمون-آزمون مجدد و همسانی درونی تائید شد.
یافته‌ها: یافته­های این مطالعه نشان داد که مهمترین مشکلات ازدواج در دوره دانشجویی از دیدگاه دانشجویان به ترتیب نداشتن استقلال فکری در انتخاب همسر آینده (54/6%)، وضعیت اقتصادی (48/2%) و بیم عدم تطابق فرهنگی (44/5%) بود. عوامل وجود فعالیت­های غیر درسی (11/2%)، اصرار والدین بر ازدواج فامیلی (13/8%) و اصرار والدین بر انجام ازدواج سنتی (0/16%) کمترین تاثیر را بر عدم تمایل دانشجویان به ازدواج در دوره تحصیل داشتند.
نتیجه‌گیری: از­آنجایی که استقلال فکری در زمینه ازدواج و مسایل اقتصادی و رفاهی برای دانشجویان از اهمیت زیادی برخوردار بودند، لذا منظور حفظ و ارتقاء سلامت دانشجویان، پیشنهاد می­شود مسئولان و برنامه ریزان با در نظر گرفتن معیارهای فرهنگی، دینی و اجتماعی، بستری را فراهم نمایند تا ازدواج با سهولت بیشتری انجام شود.
واژه‌های کلیدی: ازدواج، مشکل، نگرش، دانشجو
متن کامل [PDF 462 kb]   (1250 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/12/16 | پذیرش: 1396/12/16 | انتشار: 1396/12/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و سالمندی خزر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Caspian Health and Aging

Designed & Developed by : Yektaweb