سابقه و هدف: با توجه به اهمیت پروگنوز بیماری به منظور ارزیابی بیماری و تعیین پروتکل درمان و تعریف تشخیص پرستاری دقیق و مناسب، جهت تهیه برنامه مراقبتی و شناسایی بیماران در معرض خطر، میتوان از شمارش تعداد سلولهای خونی، به دلیل راحت و مقرون به صرفه بودن کمک گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت توصیفی همبستگی انجام شد. جامعه مورد مطالعه کلیه بیماران مبتلا به کانسر معده مراجعهکننده به بیمارستان امام سجاد رامسر طی سالهای ٩٧-١٣٩٢ بودند. با توجه به اطلاعات دموگرافیگ بیماران طول مدت disease free survival (دورهی بدون عود بیماری) و survival overall (بقای کلی) محاسبه شد.
یافتهها: در مطالعه حاضر ١٣٤ بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. از نظر گروهبندی سنی، ١٦ بیمار سن کمتر از ٥٠ سال و ١١٨ بیمار سن ٥٠ سال و بیشتر داشتند.
با نظر به اینکه تعداد لنفوسیت کمتر از ٢٠٠٠ و تعداد مونوسیت بیشتر از ٢٠٠٠ و تعداد مطلق نسبت لنفوسیت به مونوسیت (LMR≥ ٤.٨)، با کانسر معده غیرمتاستاتیک در ارتباط باشد.
نتیجهگیری: فراوانی تعداد مطلق لنفوسیت کم، مونوسیت زیاد و نسبت لنفوسیت به مونوسیت کم در بیماران با مرحله بیماری بیشتر و درگیری لنف نود به صورت معناداری بیشتر از سایر بیماران است. از این یافتهها میتوان در بررسی و تعریف تشخیصهای پرستاری در جهت اخذ تصمیمات برای انجام اقدامات مراقبتی و درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان معده مورد استفاده قرار داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1403/3/26 | پذیرش: 1403/6/11 | انتشار: 1403/6/30