سابقه و هدف: عوامل متعددی بر نگرش دانشجویان پرستاری نسبت به سالمندان تأثیرگذار است که یکی از آنها سلامت روان است. این مطالعه با هدف بررسی نقش پیشبینی کنندههای سلامت روان بر نگرش دانشجویان پرستاری نسبت به سالمندان انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، 167 دانشجوی واجد شرایط ورود به مطالعه به روش نمونهگیری آسان و در دسترس انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه دموگرافیک، مقیاس نگرش Kogan نسبت به سالمندان (KAOPS) و مقیاس بهزیستی روانشناختی Ryff استفاده شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 22 و با استفاده از آزمون رگرسیون و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: بر اساس نتایج، 23/4 و 76/6 درصد از شرکتکنندگان دارای نگرش متوسط و ضعیف نسبت به سالمندان بودند و نمره کل سلامت روان 19/08+64/95 بود که نشاندهنده وضعیت سلامت روان متوسط دانشجویان است. بین نگرش دانشجویان پرستاری نسبت به سالمندان و وضعیت سلامت روان آنها رابطه خطی مستقیم مشاهده شد. با این وجود، همبستگی متوسطی بین دو متغیر مشاهده شد (0/49=r، 0/001>p).
نتیجهگیری: از آنجا که نگرش پرستاران و دانشجویان پرستاری که به مراقبت از سالمندان میپردازند با سطح سلامت روانی آنان قابل پیشبینی میباشد به نظر میرسد ارزیابی این خصیصه در دانشجویانی که در آینده به ارائه خدمات به سالمندان مشغول خواهند شد میتواند نگرش آنان را بهبود بخشد و از پدیدههایی مانند تبعیض سنی جلوگیری به عمل آورد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/2/21 | پذیرش: 1401/4/14 | انتشار: 1401/5/8