دوره 6، شماره 2 - ( 7-1400 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 41-22 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jannat Alipour Z, Fotoukian Z, Momenzadeh M, Ahmadi H, Alizadehrisni A. Elderly-Friendly Hospitals, a Step towards Improving the Health of the Elderly- A Review Study. cjhaa 2021; 6 (2) :22-41
URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-140-fa.html
جنت علیپور زهرا، فتوکیان زهرا، مومن زاده مهرانه، احمدی حسین، علیزاده ریسنی عاطفه. بیمارستان‌های ‌دوستدار سالمند، گامی به‌سوی ارتقاء سلامت سالمندان -یک مطالعه مروری. مجله سلامت و سالمندی خزر. 1400; 6 (2) :22-41

URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-140-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی بابل
چکیده:   (3127 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از استراتژی‌های مهم و مؤثر در راستای ارتقای سلامت همه‌جانبه سالمندان ایجاد مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان‌های دوستدار سالمند می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی‌ها و مؤلفه‌های مراکز درمانی دوستدار سالمند و نقش و اهمیت آن در ارتقاء سلامت سالمندان می‌باشد.
مواد و روش­ ها: پژوهش حاضر یک مطالعه مروری است که با جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی Magiran، Irandoc، SID PubMed, Google Scholar,Scopus, SienceDirect, بدون محدودیت زمانی با کلیدواژه‌های فارسی سالمند، بیمارستان، بیمارستان دوستدار سالمند و کلیدواژه‌های انگلیسی، Elderly friendly Hospital,Elderly,Hospital friendly Hospital Senior انجام شد. در جستجوی اولیه، 45 مقاله یافت شد که پس از بررسی معیارهای ورود و خروج، درنهایت 28 مقاله بر اساس مرتبط بودن با موضوع وارد مطالعه شدند.
یافته‌ها: طراحی محیط فیزیکی بیمارستان‌ها کاملاً منطبق با شرایط و نیازهای مددجویان سالمند و اصول و مؤلفه‌های دوستدار سالمند نیست. در اغلب بیمارستان‌ها مراقبت‌ها و خدمات ارائه‌شده به سالمندان بر اساس اصول دوستدار سالمند نبوده و پرسنل کادر درمانی آموزش‌های لازم در زمینه مراقبت از سالمندان را دریافت نکرده‌اند و پرسنل متخصص در زمینه طب سالمندی در اغلب این مراکز وجود ندارد.
نتیجه‌گیری: به منظور دستیابی به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی دوستدار سالمند در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، به‌کارگیری راه‌کارها و ایجاد تغییراتی در ابعاد مختلف سیاست‌های مدیریتی، حمایتی، نظارتی و بهینه‌سازی، آموزش و تربیت کارکنان و فضای فیزیکی ضروری به نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 1299 kb]   (2365 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/7/8 | پذیرش: 1400/9/2 | انتشار: 1400/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و سالمندی خزر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Caspian Health and Aging

Designed & Developed by : Yektaweb