دوره 6، شماره 1 - ( 1-1400 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 28-20 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shamsalinia A, mahmoudian A, sorori B, Yoseframaki M, vaziri M H. Evaluation of moral distress and its related factors in nurses working in hospitals in Western Mazandaran. cjhaa 2021; 6 (1) :20-28
URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-134-fa.html
شمسعلی نیا عباس، محمودیان آمنه، سروری بهرام، یوسف رمکی مرضیه، وزیری محمد حسین. بررسی پریشانی اخلاقی و عوامل مرتبط با آن در پرستاران شاغل در بیمارستان‌های غرب مازندران. مجله سلامت و سالمندی خزر. 1400; 6 (1) :20-28

URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-134-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی بابل
چکیده:   (2942 مشاهده)
سابقه و هدف: پریشانی اخلاقی، از موضوعات مهم مؤثر بر سلامت جسمی، روحی پرستاران و کیفیت مراقبت است. با توجه به اهمیت پریشانی اخلاقی، مطالعه حاضر باهدف تعیین پریشانی اخلاقی و عوامل مرتبط با آن در پرستاران شاغل در بیمارستان‌های غرب مازندران انجام شد.
مواد و روش­ها: در این مطالعه­ مقطعی که از نوع توصیفی- تحلیلی است، 142 پرستار شاغل در دو بیمارستان غرب مازندران به روش در دسترس شرکت کردند. جهت گردآوری داده­ها از پرسشنامه پریشانی اخلاقی (MDS) استفاده شد که در ایران اعتبارسنجی شده و شامل 10 سؤال زمینه‌های محیطی پریشانی با نمره‌گذاری (از خیلی کم تا خیلی زیاد) و 30 سؤال عوامل پریشانی اخلاقی، با لیکرت از 1(پریشانی خیلی کم) تا 7(پریشانی خیلی زیاد) بود و نمره پریشانی اخلاقی، از 30 تا 210 بود. تجزیه‌وتحلیل داده­ها با استفاده از روش­های آماری توصیفی و تحلیلی (آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی اسپیرمن) و با spss نسخه 18 در سطح معناداری (0/05 P<) انجام شد.
یافته‌ها: بر اساس نتایج این مطالعه، میانگین شدت دیسترس اخلاقی پرستاران مورد پژوهش بالا (1/82 ±4/96) بود. بیشترین درصد پریشانی اخلاقی مربوط به گویه کار کردن و مراقبت از بیمار در شرایط غیر ایمن به دلیل نیروی کم پرستاری در بخش(1/34±5/88) بود. از بین عوامل مرتبط سابقه کار و وضعیت استخدامی و نوع بخش با دیسترس اخلاقی ارتباط معناداری داشتند.
نتیجه‌گیری: با توجه به سطح بالای دیسترس اخلاقی، اتخاذ راهکارهایی برای پرستاران به منظور انجام مراقبت از بیمار در شرایط ایمن ضروری است. همچنین پیشنهاد می‌شود که در برنامه آموزشی پرستاران بیمارستان‌ها به مفهوم دیسترس اخلاقی بیشتر توجه شود.
متن کامل [PDF 564 kb]   (1282 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/4/11 | پذیرش: 1400/6/9 | انتشار: 1400/6/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و سالمندی خزر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Caspian Health and Aging

Designed & Developed by : Yektaweb