دوره 5، شماره 1 - ( 1-1399 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 61-53 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

navvabi N, Jahangasht K J, Mashaei M, hallajian K, Mohammadkhah F, Shamsalinia A. Investigating the effect of using healthy aging software on teachers’knowledge of healthy aging. cjhaa 2020; 5 (1) :53-61
URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-117-fa.html
نوابی نسرین، جهانگشت خدیجه، مشایی مریم، حلاجیان کلثوم، محمدخواه فاطمه، شمسعلی نیا عباس. بررسی تأثیر کاربرد نرم‌افزار سالم پیر شدن بر آگاهی فرهنگیان از سالم پیر شدن. مجله سلامت و سالمندی خزر. 1399; 5 (1) :53-61

URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-117-fa.html


چکیده:   (4057 مشاهده)
سابقه و هدف: افزایش جمعیت سالمندان در جهان از سویی، گستردگی بیماری‌های مزمن از سوی دیگر، نیاز به آموزش را در دهکده جهانی افزایش داده است. یکی از این آموزش‌ها، آموزش سالم پیر شدن، برای سالمندان است. از طرفی با گستردگی بیماری کرونا، ارتباط پرستاران با مددجویان در مراکز درمانی و بهداشتی برای برقراری و اجرای آموزش کمتر شده است. لذا با توجه به اینکه در هزاره سوم آموزش هستیم، ارائه، اجرا و پیگیری تأثیر کاربرد نرم‌افزار سالم پیر شدن که آموزش از راه دور است، گامی مهم در جهت دست‌یابی به اهداف ارتقاء آموزش مراقبت از خود در سالمندان است. لذا محققین، تحقیقی باهدف بررسی تاثیرکاربرد نرم‌افزار سالم پیر شدن بر آگاهی فرهنگیان ٦٠ تا ٧٠ سال از سالم پیر شدن را اجرا و نتایج را گزارش می‌نمایند.
مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر نیمه تجربی و دارای،٨٠ نمونه بازنشسته فرهنگی که در مقطع سنی ٦٠ تا ٧٠ سال بوده و در سال ٩٧ تا ٩٨ انجام گردید. به روش نمونه‌گیری به‌صورت در دسترس در جامعه پژوهش فرهنگیان بازنشسته تنکابن بود. نمونه‌ها در دو گروه ٤٠ نفر به‌صورت گروه کنترل و گروه آموزش با کاربرد نرم­افزار قرار گرفتند. مداخله با ارائه نرم‌افزار سالم پیر شدن در گروه آموزش بود. جهت جمع‌آوری داده‌ها از ابزارهای سنجش اطلاعات فردی، تستی با ٢٠ سؤال چهار جوابی با پایایی (٠/٧٨=P)، که در حضور محققین پاسخ داده‌شده است و ابزار سنجش رضایت‌مندی با پایایی (٠/٨٩=P) از کاربرد نرم‌افزار، استفاده شد. سپس اطلاعات به‌دست‌آمده آنالیز گردید.
یافته‌ها: این پژوهش بر روی ٨٠ نمونه با میانگین سنی ٣/٦٤ ±٦٤/٣٣ در گروه کنترل و ٣/٦±٦٢/١٢ در گروه آموزش با نرم­افزار انجام‌شده است. نتایج نشان داد که ازنظر مشخصات فردی و اجتماعی در دو گروه کنترل و با آموزش نرم­افزار اختلاف معناداری ندارند (٠/٠٥<P). میزان آگاهی گروه کنترل قبل و بعد مداخله ١/١٧± ١٥/٥ و ٢/١٢± ١٦/٢ و در گروه با آموزش نرم‌افزار، میزان آگاهی قبل و بعد از مداخله ٢/٦± ١٦/٣٤ و ١/٤٨ ± ١٩/٧٢ بود و رابطه معناداری بین میانگین نمره آگاهی از سالم پیر شدن درگروه آموزش با نرم‌افزار آموزشی و کنترل قبل و پس از مداخله دیده شد (٠/٠٠٠ =P).
نتیجه‌گیری: اقدام در جهت تولید نرم‌افزارهای مناسب برای آموزش سالمندان گامی در جهت افزایش اطلاعات سالمندان در حفاظت و پیشگیری از عوارض سالمندی است. لذا پرستاران در ارتقای سلامتی و پیشگیری از عوارض سالمندی با اجرای آموزش مددجویان سالمند، به روش آموزش الکترونیکی به ارتقای سلامتی در سالمندان کمک می‌کند.
متن کامل [PDF 463 kb]   (884 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/6/11 | پذیرش: 1399/6/25 | انتشار: 1399/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و سالمندی خزر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Caspian Health and Aging

Designed & Developed by : Yektaweb