دوره 4، شماره 1 - ( 1-1398 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 74-66 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shafti V, sareh S. Relationship between common activities and menstrual synchrony in female students residing in dormitory. cjhaa 2019; 4 (1) :66-74
URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-100-fa.html
شفتی ویدا، سره شیوا. ارتباط فعالیت‌های مشترک با هم‌زمانی قاعدگی در دانشجویان ساکن خوابگاه. مجله سلامت و سالمندی خزر. 1398; 4 (1) :66-74

URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-100-fa.html


چکیده:   (3276 مشاهده)
سابقه و هدف: «هم‌زمانی قاعدگی» فرایندی است که در آن شروع چرخه‌ی قاعدگی در افرادی که باهم زندگی می‌کنند بسیار به یکدیگر نزدیک می‌شود. این پرسش مطرح می‌شود که آیا هم‌زمانی قاعدگی ممکن است متأثر از عوامل زیست‌محیطی و اجتماعی مشترک، به‌ویژه غذا، الگوهای زندگی مشابه و دوره‌های استرس مشترک باشد؟ هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین فعالیت‌های مشترک و هم‌زمانی قاعدگی است.
مواد و روش‌ها: این تحقیق توصیفی بر روی دانشجویان دختر خوابگاه دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن، ایران در سال 96-97 انجام شد. در این تحقیق نمونه‌گیری به روش در دسترس بوده و اطلاعات مربوطه بر اساس پرسشنامه پژوهشگر ساخته، بر روی 182 دانشجو در طی 6 ماه متوالی از آذر 96 لغایت اردیبهشت 97 به‌صورت ماهیانه جمع‌آوری گردید. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه‌ای با 19 گویه بود. روایی به شکل صوری و محتوایی بررسی و پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ 0/729 محاسبه گردید. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار و فراوانی و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی اسپیرمن و فریدمن و آزمون T با کمک نرم‌افزار SPSS نسخه 22 انجام شد.
یافته‌ها: در پرسشنامه سه ماه متوالی، همبستگی معناداری بین فعالیت مشترک دانشجویان هم‌اتاقی و هم‌زمانی قاعدگی وجود داشت. درواقع در طول مدتی که گروه‌های موردمطالعه، تحت تأثیر الگوهای مشترک بودند این ارتباط معنادار دیده شد. درحالی‌که با شروع تعطیلات و به هم خوردن روال پارامترهای فعالیت‌های مشترک، ارتباط معناداری یافت نشد.
نتیجه‌گیری: بر اساس این تحقیق بین متغیر «هم‌زمانی قاعدگی» و «فعالیت‌های مشترک» طرح‌شده در پرسشنامه برای سه ماه متوالی، همبستگی معناداری وجود داشت. این بدین معنا است که هر چه فعالیت‌های مشترک بین دانشجویان خوابگاه به‌ویژه صرف غذا، الگوهای زندگی مشابه و ... بیشتر باشد، هم‌زمانی قاعدگی بیشتری دیده می‌شود. نقش فعالیت‌های مشترک در هم‌زمانی قاعدگی بسیار مهم است. فعالیت مشترک حتی از زندگی در مجاورت یکدیگر از اهمیت بیشتری برخوردار است. پیشنهاد می‌شود در مطالعات آتی به این مسئله بیشتر پرداخته شود.
متن کامل [PDF 526 kb]   (1137 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/6/13 | پذیرش: 1398/6/25 | انتشار: 1398/9/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و سالمندی خزر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Caspian Health and Aging

Designed & Developed by : Yektaweb