سابقه و هدف: امروزه با گسترش شهرنشینی و ورود تکنولوژی به منازل، کاهش فعالیتهای جسمی در افراد جامعه مشهود میباشد. یکی از راهکارهای اساسی جهت حفظ سلامتی انجام ورزش است. این پژوهش باهدف تعیین دیدگاه زنان از موانع مشارکت در ورزش در شهر تنکابن انجام گردیده است.
مواد و روشها: این تحقیق توصیفی –تحلیلی است. نمونههای پژوهش 350 نفر از زنان 40 تا 70 ساله در شهرستان تنکابن بوده است. نمونهگیری در سه پارک واقع در شهرستان تنکابن از نمونههای دسترس انجام شد. ابزار سنجش پرسشنامه محقق ساخته در پنج حیطه مدیریتی، درون فردی، محیطی، عوامل روانشناختی و محدودیت زمان که در قالب لیکرت تنظیم شد. روایی پرسشنامه توسط اساتید تربیتبدنی و پایایی آن به روش آزمون باز آزمون با ضریب آلفای کرونباخ 0/91 تأیید گردید. آنالیز اطلاعات با آمار استنباطی و ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفت است. (0/05>p)
یافتهها: 40/1 درصد از نمونهها در محدوده سنی 49/9-45 سال قرار داشتند. 50% از نمونهها دارای حداقل سابقه یکبار تجربه ورزش جمعی داشتند. بین موانع مشارکت در ورزش با متغیرهای تحصیلات 0/000=p، سطح درآمد 0/004=p، وجود فرد ورزش کننده در خانواده 0/001 =p و ورزش با دوستان 0/001=p رابطه معناداری یافت شد.
نتیجهگیری: در این بررسی از دیدگاه زنان عواملی از قبیل سطح تحصیلات پایین، عدم وجود فرد ورزش کننده در خانواده، دوستان وهم چنین کم بودن مکانهای مناسب برای ورزش بانوان از موانع مهم برای انجام فعالیتهای ورزشی بوده است. سیاستگزاران جامعه با مهیاکردن عوامل تأثیرگذار در مشارکت زنان در ورزش، میتوانند در جهت حفظ و کسب سلامتی این قشر اقدام نمایند. با ارائه برنامههای آموزشی از طریق رسانههای ارتباطجمعی در مورد اثرات مفید فعالیتهای ورزشی میتوان تغییرات گستردهای در دیدگاه زنان ایجاد کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1397/11/25 | پذیرش: 1397/12/5 | انتشار: 1397/12/22