دوره 3، شماره 1 - ( 1-1397 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 58-51 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keyhanian S, , Hagar Shabanzadeh H, Fotoukian Z, Jannat Alipoor Z. Evaluating the interval from the onset of the first sign of breast cancer to start of treatment in patients referred to oncology ward in Ramsar Imam Sajjad (AS) Hospital during 2009-2014. cjhaa 2018; 3 (1) :51-58
URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-68-fa.html
کیهانیان شهربانو، شعبانزاده هاجر، فتوکیان زهرا، جنت علیپور زهرا. بررسی فاصله زمانی از بروز اولین علامت سرطان پستان تا شروع درمان در بیماران مراجعه کننده به بخش انکولوژی بیمارستان امام سجاد (ع)رامسر طی سالهای 1393-1388. مجله سلامت و سالمندی خزر. 1397; 3 (1) :51-58

URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-68-fa.html


مرکز تحقیقات مراقبتهای پرستاری ،پژوهشکده سلامت ،دانشگاه علوم پزشکی بابل،بابل،ایران
چکیده:   (3335 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان پستان شایعترین و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در بین زنان می باشد که با افزایش سن در ارتباط است. تاخیر در تشخیص و درمان سرطان پستان می تواند باعث پیشرفت بیماری و نهایتاً افزایش مرگ و میر و کاهش میزان بقای بیماران شود. هدف از این مطالعه بررسی فاصله زمانی بین بروز اولین علامت سرطان پستان تا شروع درمان در بیماران مبتلا به سرطان پستان طی سالهای ۱۳۹۳-۱۳۸۸ می باشد.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی گذشته نگر می باشد. نمونه گیری به روش سرشماری و تعداد نمونه ها ۱۰۰ نفر بود. اطلاعات از طریق چک لیست با استفاده از پرونده و مدارک پزشکی بیماران جمع آوری و با نرم افزار آماری SPSS نسخه۲۲ با آزمونهای آماری توصیفی (میانگین و انحراف معیار، درصد فراوانی) و تحلیلی (کای اسکوئر) تجزیه و تحلیل شد. سطح معنی داری (۵p<۰/۰)در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: بر اساس نتایج بدست آمده اولین علامت کشف شده در ۶۱% بیماران، توده سینه بود. اولین پزشک مراجعه شونده از سوی بیماران در ۳۹% موارد، جراح عمومی بود. در ۷۱% موارد فاصله زمانی بین اولین علامت تا مراجعه به پزشک کمتر از ۳ ماه و در ۲۹% بیماران بیشتر از ۳ ماه بود. همچنین در ۸۴% بیماران فاصله زمانی بین مراجعه به پزشک تا تشخیص، در ۸۶% بیماران فاصله زمانی بین تشخیص تا درمان جراحی نهایی و در ۸۷% بیماران فاصله زمانی از درمان جراحی نهایی تا شیمی درمانی کمتر از ۱ ماه بود. بین ویژگیهای دموگرافیک بیماران با تاخیرسیستم درمانی و تاخیر بیمار ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد.(۰/۰۵<p)
نتیجه‌گیری: با توجه به تاخیر ۴۷ درصدی در مرحله مراجعه به پزشک (تاخیر بیمار) به نظر می رسد بر آموزش زنان در زمینه روشهای غربالگری سرطان پستان باید بیشتر تاکیدگردد و بدلیل روند رو به رشد ابتلا به سرطان با افزایش سن، برنامه های خاص غربالگری برای زنان در سنین سالمندی تدوین و اجرا گردد.
متن کامل [PDF 497 kb]   (1001 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/3/7 | پذیرش: 1397/6/14 | انتشار: 1397/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و سالمندی خزر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Caspian Health and Aging

Designed & Developed by : Yektaweb