دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
چکیده: (3419 مشاهده)
مقدمه: امروزه افراد ۶۰ ساله و بالاتر سریعترین گروه سنی در حال رشد در جهان هستند که می تواند کیفیت زندگی مرتبط با سالمندان را در قرن بیست و یکم در کشورهای پیشرفته تحت تاثیر قرار دهد. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت زندگی و عوامل مرتبط به آن در سالمندان شهرستان سرایان در سال ۱۳۹۷ انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی بود. نمونه های پژوهش شامل ۱۲۳ نفر از سالمندان شهرستان سرایان به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری دادها، پرسشنامه استاندار دو بخشی (SF۱۲) بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS۲۰ و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی،(تی تست،ضریب همبستگی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۵/۳۸± ۶۴/۸۲ سال بود، ۸۷/۸ درصد متاهل و ۳۹/۸ درصد از افراد بی سواد و تنها ۱۱/۴ درصد تحصیلات دیپلم و بالاتر داشتند. همچنین نمره ی کلی کیفیت زندگی افراد سالمند (۵/۷۰±)۳۳/۱۳ بود. تفاوت معنی داری در میانگین نمره کیفیت زندگی مردان با زنان وجود داشت(۰/۰۰۵>P).
نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد که سالمندان از کیفیت زندگی متوسطی برخور دار هستند. بنابراین لازم است تا توجه مناسبی به برنامه ریزی برای حفظ و ارتقاء کیفیت زندگی مرتبط با سلامت سالمندان صورت پذیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/2/15 | پذیرش: 1397/4/23 | انتشار: 1397/6/24