بررسی معیارهای انتخاب همسر از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد
فاطمه دربان ، فتحعلی عظیمی رودکنار ، فاطمه غفاری* ، سپیده عظیمی رودکنار
سابقه و هدف: یکی از نگرانی‌ها و دغدغه‌ها در جامعه و به ‌ویژه برای افراد در شرف ازدواج انتخاب همسر می‌باشد. از این‌رو آشنایی جوانان با معیارهای اصیل و منطقی انتخاب همسر به‌منظور تشکیل خانواده‌ای سالم و کاهش تعارضات بین زوجین، ضروری به نظر می‌رسد. لذا هدف از این مطالعه، تعیین معیارهای انتخاب همسر از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌باشد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی و مقطعی بود که واحدهای پژوهش آن را 400 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشکیل می‌دادند که به شیوه خوشه‌ای و طبقه‌ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه پژوهشگر ساخته‌ای بود که با 42 سؤال معیارهای انتخاب همسر دانشجویان را در 5 بعد ویژگی‌های خانوادگی، ظاهری، روانی، اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی-مذهبی می‌سنجید. روایی آن به روش روایی صوری و محتوا و پایایی آن به شیوه آزمون-آزمون مجدد و همسانی درونی بررسی و تائید شد.
یافته‌ها: یافته‌های این مطالعه نشان داد که به‌طورکلی مهم‌ترین معیارهای انتخاب همسر از دیدگاه دانشجویان به ترتیب عبارت انداز: نداشتن نقص عضو ظاهری (76/6%)، صداقت (0/70%)، وفاداری (64/8%)، تفاهم فکری (61/3%)، زیبایی چهره (61/3%) و مقید بودن به پوشش طبق عرف جامعه (54/2). از دیدگاه دانشجویان موردمطالعه معیارهای انتخاب همسر در حیطه ویژگی‌های ظاهری به نسبت حیطه‌های خانوادگی، روانی، اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی- مذهبی از اهمیت بیشتری برخوردار بود.
نتیجه‌گیری: ازآنجایی‌که انتخاب همسر بر اساس معیارهای صحیح از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر ازدواج موفق هست؛ لذا به‌منظور حفظ و ارتقاء سلامت دانشجویان، پیشنهاد می‌شود مسئولان و برنامه ریزان بستری را فراهم نمایند تا دانشجویان با معیارهای اصیل فرهنگی، دینی و اجتماعی انتخاب همسر آشنا شوند.
واژه‌های کلیدی: انتخاب همسر، معیار انتخاب همسر، دانشجو.
دریافت: 1396/6/22 | پذیرش: 1396/6/22 | انتشار: 1396/6/22

Darban F, Azimi Roudkenar F, Ghaffari F, Azimi Roudkenar S. Study the criteria of choosing spouse from the perspective of the students in Mashhad University of Medical Sciences. cjhaa 2017; 2 (1) :44-52

دربان فاطمه، عظیمی رودکنار فتحعلی، غفاری فاطمه، عظیمی رودکنار سپیده. بررسی معیارهای انتخاب همسر از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد. مجله سلامت و سالمندی خزر. 1396; 2 (1) :44-52

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4642