سابقه و هدف: سکته مغزی، یک مشکل عمده بهداشت عمومی در سراسر جهان است که با فاکتورهای خطر متعددی مرتبط است.شناسایی و اصلاح عوامل خطر، یک استراتژی مهم بهداشت عمومی به منظور کاهش خطر سکته مغزی است. از این رو مطالعه حاضر به منظور تعیین عوامل خطر آفرین سکته های مغزی ایسکمیک و هموراژیک صورت گرفته است.
مواد و روش ها: مطالعه اخیر از نوع توصیفی- تحلیلی گذشته نگر می باشد. جمعیت مورد مطالعه شامل ۵۷۶ بیمار بستری شده با تشخیص سکته مغزی طی سال های ۹۰-۱۳۸۸ در بیمارستانهای شرق گیلان و غرب مازندران بودند. اطلاعات مورد نیاز از پرونده بیماران استخراج گردیده و در چک لیست مخصوصی که به این منظورتدوین شده بود، ثبت گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ و آزمونهای آماری توصیفی (فراوانی ،میانگین و انحراف معیار) و آزمونهای تحلیلی (کای دو و تست دقیق فیشر) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. ۰/۰۵p< بعنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
یافته ها: از کل بیماران مورد مطالعه، ۵۷% زن و ۵۷% بین ۸۰-۶۱ سال سن داشتند. ۷۳% سابقه فشارخون بالا ،۶۸% سابقه بیماری قلبی ، ۳۱% سابقه دیابت و ۵۴% سابقه هیپرلیپیدمی داشتند.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج بدست آمده و نقش فشار خون بالا در بروز استروک، توصیه می شود که توجه بیشتر و دقیق تر ی در مورد غربالگری پرفشاری خون به ویژه در گروههای در معرض خطر مانند سالمندان صورت پذیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/6/22 | پذیرش: 1396/6/22 | انتشار: 1396/6/22