اضطراب بیماری کرونا، رضایت زندگی و کیفیت زندگی جمعیت بزرگسال ایرانی
علی خجسته راد ، فاطمه محمدخواه* ، ساجده امجدی ، نسرین نوابی
سابقه و هدف: یکی از پیامدهای اضطراب  اپیدمی کووید-19، سطح پایین کیفیت زندگی و رضایت از زندگی افراد  می‌باشد . هدف مطالعه تعیین اضطراب بیماری کرونا،  رضایت و کیفیت زندگی  در  بزرگ‌سالان جامعه ایرانی می‌باشد.
مواد و روش­ها: این مطالعه،  یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی است که در سال 1399  بر روی بزرگ‌سالان ساکن جامعه ایران انجام شد. 381نفر با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و داده‌ها با استفاده از  پرسشنامه‌های  "اطلاعات جمعیت شناختی "،  "مقیاس اضطراب بیماری کرونا" ، "کیفیت زندگی " و "رضایت از زندگی" به‌صورت آنلاین و  از طریق  شبکه‌های اجتماعی جمع‌آوری و سپس  وارد نرم‌افزار  spss  نسخه  16 شد و با آزمون‌های تی مستقل، آنالیز واریانس تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین سنی افراد موردمطالعه 9/54 ± 28/74 سال بود .  میانگین‌های  اضطراب بیماری کرونا (5/64 ± 9/82) ،  رضایت از زندگی 7/03 ± 19/86 و کیفیت زندگی 13/03 ± 77/ 63 در سطح متوسط بود هم­چنین بین اضطراب بیماری کرونا ،   رضایت و کیفیت زندگی آن رابطه منفی معناداری  وجود داشت (01>P0).
نتیجه‌گیری: اضطراب بیماری کرونا در  میان ساکنان بزرگ‌سال ایرانی وجود دارد که دارای پیامدهای منفی بر کیفیت و رضایت از زندگی افراد می‌باشد لذا باید این‌گونه علائم روان‌شناختی  مرتبط با پاندمیک کرونا را شناسایی کرده و اقدامات لازم در جهت مبارزه با پیامدهای آن را اتخاذ نمود.
واژه‌های کلیدی: اضطراب بیماری کرونا، کیفیت زندگی، رضایت از زندگی
دریافت: 1399/11/19 | پذیرش: 1399/12/3 | انتشار: 1399/12/19

Khojasteh Rad A, Mohammadkhah F, Amjadi S, Navabi N. Relationship of Corona Anxiety with Life Satisfaction and Quality of Life in Iranian Adults. cjhaa 2020; 5 (2) :26-35

خجسته راد علی، محمدخواه فاطمه، امجدی ساجده، نوابی نسرین. اضطراب بیماری کرونا، رضایت زندگی و کیفیت زندگی جمعیت بزرگسال ایرانی. مجله سلامت و سالمندی خزر. 1399; 5 (2) :26-35