دوره 5، شماره 1 - ( 1-1399 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Piri E, Ghasemi B. The effectiveness of massage-yoga combination method on self-esteem of the elderly women. cjhaa 2020; 5 (1) :1-8
URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-112-fa.html
پیری الهام، قاسمی بهنام. اثربخشی روش ترکیب ماساژ- یوگا بر عزت‌نفس زنان سالمند. مجله سلامت و سالمندی خزر. 1399; 5 (1) :1-8

URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-112-fa.html


دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (3686 مشاهده)
سابقه و هدف: پیری و بی‌تحرکی دو عامل اصلی در کاهش عزت‌نفس سالمندان می­باشد. عزت‌نفس در سازگاری عاطفی، اجتماعی و روان‌شناختی انسان نقش دارد و این موضوع در دوران سالمندی اهمیت بیش‌تری می‌یابد. هدف از پژوهش حاضر، تعیین تأثیر یک دوره روش ترکیب ماساژ و یوگا بر عزت‌نفس زنان سالمند بود که در سال ١٣٩٦ انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر نیمه تجربی به همراه پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری بود. جامعه آماری این پژوهش را زنان سالمند مراکز سالمندان فرهیختگان و جهان‌دیدگان شهرکرد تشکیل داد. نمونه پژوهش را ٣٠ نفر از زنان سالمند با دامنه سنی ٨٥-٦٠ سال که معیارهای ورود به پژوهش را دارا بودند و به‌صورت هدفمند انتخاب‌شده بودند تشکیل داد که به‌طور تصادفی در دو گروه آزمایش (١٥ نفر) و کنترل (١٥ نفر)، قرار گرفتند. از پرسش‌نامه عزت‌نفس روزنبرگ به‌عنوان ابزار در این پژوهش استفاده شد. اعضای گروه تجربی به مدت هشت هفته هر هفته سه جلسه (٤٠ دقیقه‌ای) زیر نظر مربی متخصص ماساژ و یوگا مورد مداخله قرار گرفتند. پس از گذشت یک ماه آزمون پیگیری گرفته شد. به‌منظور بررسی فرضیه پژوهش از تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد.
یافته‌ها: ٧٦/٦ درصد از سالمندان خانه‌دار و ٢٦/٦ درصد آن‌ها بازنشسته بودند. ٥٦/٦ درصد از سالمندان به‌تنهایی، ٢٣/٣ درصد از آن‌ها با فرزندان و ٢٠ درصد از آن‌ها با همسر خود زندگی می‌کردند. بر اساس نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیره، نمرات عزت‌نفس در مرحله پس‌آزمون و پیگیری در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل افزایش یافت. همچنین نتایج نشان داد پس از هشت هفته برنامه‌ ترکیب ماساژ و یوگا، تفاوت نمرات دو گروه آزمایش و کنترل در مرحله پس‌آزمون (٠/٠٠١= p) و مرحله پیگیری (٠/٠٠١= p) معنی‌دار بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این پژوهش، می‌توان از برنامه‌ ترکیب ماساژ و یوگا به‌عنوان یک روش مکمل جهت افزایش عزت‌نفس در سالمندان استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: ماساژ، یوگا، عزت‌نفس، سالمندی
متن کامل [PDF 431 kb]   (1031 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/31 | پذیرش: 1399/4/14 | انتشار: 1399/6/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و سالمندی خزر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Caspian Health and Aging

Designed & Developed by : Yektaweb