سابقه و هدف: با افزایش روزافزون جمعیت سالمندان جهان، بیماریهای ناتوانکننده در این گروه سنی از جمله آلزایمر بار اجتماعی و اقتصادی زیادی را به جوامع تحمیل میکند. از آنجایی که امروزه درمان مؤثری برای این بیماری وجود ندارد، پیشگیری و اصلاح سبک زندگی امری حیاتی میباشد. هدف از این مطالعه، مروری بر راهبردهای سبک زندگی در دوران میانسالی برای پیشگیری از نقص شناختی و بیماری آلزایمر در سالمندی میباشد.
مواد و روشها: جستوجوی جامع و گسترده بانکهای اطلاعاتی PubMed، Scopus، Web of Science، Cochrane Library، MagIran، SID، IranDoc و موتور جستجوی Google Scholar با استفاده از کلمات کلیدی مناسب، انجام شد. مقالات معتبر منتشر شده از سال 2010 تا 2024 که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، بررسی شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که داشتن یک رویکرد سبک زندگی سالم از جمله مصرف بیشتر مواد غذایی حاوی ویتامینهای گروه ب و آنتیاکسیدانها، یا رژیم غذایی مدیترانهای و رویکردهای غذایی برای توقف فشارخون بالا، همچنین انجام ورزشهای هوازی و غیر هوازی نظیر ایروبیک و پیلاتس و کاهش استرسهای روزمره از طریق مدیتیشن و یوگا و ذهن آگاهی، ممکن است گزینههای امیدوار کنندهای برای به تأخیر انداختن یا پیشگیری از بیماری آلزایمر باشند.
نتیجهگیری: به منظور پیشگیری از نقص شناختی و بیماری آلزایمر در سالمندی، توصیه میشود ترکیبی از مداخلات سبک زندگی، از سنین پایینتر و میانسالی در نظر گرفته شوند.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1403/3/11 | پذیرش: 1403/7/25 | انتشار: 1403/8/1