:: دوره 2، شماره 1 - ( 1-1396 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 43-38 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط سطح اضطراب بیماران کاندید جراحی ارتوپدی با طول مدت انتظار عمل
فرزانه شیخ الاسلامی ، فایزه غلامی شیل سر ، پرند پورقانع*
چکیده:   (3774 مشاهده)
سابقه و هدف: اضطراب یک وضعیت ناراحت‌کننده‌ی ذهنی یا احساس درماندگی، مربوط به موقعیتی تهدیدکننده می‌باشد. فرایند عمل جراحی یک روند تشخیصی و درمانی است که سبب افزایش بروز واکنش‌های روانی و فیزیولوژیک مختلف از جمله اضطراب در بیمار می‌گردد. انتظار قبل جراحی به دو صورت: زمان اطلاع یافتن از نیاز به عمل جراحی تا بستری و قرار گرفتن در فهرست عمل، از پذیرش تا انتقال به اتاق عمل تجربه می‌شود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سطح اضطراب بیماران کاندید جراحی ارتوپدی با طول مدت انتظار عمل انجام گردید.
مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی با حجم نمونه ۸۰ نفر به روش مبتنی بر هدف و غیر تصادفی در مرکز آموزشی درمانی پور سینا رشت انجام شد و از پرسشنامه اضطراب و افسردگی بیمارستانی استفاده شد و تجزیه و تحلیل داده‌ها با آزمون‌های مجذور کای، اسپیرمن، تی تست انجام شد.
یافته‌ها: با توجه به نتایج آزمون‌های آماری توصیفی میانگین مدت انتظار ۵۴/۵۹±۹۲/۰۶ و میانگین نمره اضطراب ۳/۵۹±۱۲/۴۵ می‌باشد. نتایج آنالیزها نشان داد که ارتباط مستقیم بین مدت ‌زمان انتظار قبل عمل جراحی ارتوپدی و نمره اضطراب می‌باشد که این رابطه با ۰/۰۵۶ pvalue=از نظر آماری معنادار می‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نمایانگر اضطراب اکثریت نمونه‌های پژوهش قبل از عمل جراحی و ارتباط معنادار بین مدت‌زمان قبل از عمل جراحی با اضطراب بیماران می‌باشد. پیشنهاد می‌شود که تحقیقات بیشتری در ارتباط با سایر عوامل مرتبط با اضطراب قبل از عمل و برنامه‌ریزی جهت کاهش زمان انتظار قبل از عمل صورت پذیرد.
واژه‌های کلیدی: جراحی، اضطراب، ارتوپدی.
متن کامل [PDF 297 kb]   (1160 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/6/22 | پذیرش: 1396/6/22 | انتشار: 1396/6/22



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( 1-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها