[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
ثبت نام و اشتراک::
برای داوران::
اخلاق پژوهش::
نمایه ها::
تماس با ما::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 1 - ( 7-1395 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 48-42 برگشت به فهرست نسخه ها
همبستگی منبع کنترل سلامت با نحوه خود مراقبتی و پیروی از رژیم درمانی دربیماران مبتلا به پرفشاری خون
زهرا صفوی بیات* ، محمد طاهر
چکیده:   (4379 مشاهده)

سابقه و هدف: خود مراقبتی به مسئولیت پذیری افراد در مقابل سلامت خود اطلاق می شود. پیروی از رژیم درمانی و استفاده از رژیم دارویی به طور چشم گیری باعث کاهش عوارض و مرگ ناشی از بیماریهای مزمن می شود. جهت اطمینان از مصرف دارو و پیروی از رژیم درمانی یکی از وجوه قابل مطالعه بررسی منبع کنترل در افراد است. مطابق با گزارش های ارائه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، عدم پیروی از رژیم درمانی یک نگرانی عمده جهانی است به ویژه در مورد بیمارانی که در شرایط مزمن بیماری قرار دارند. از طرفی تغییرات اپیدمیولوژیکی روزبروز منجر به اهمیت بیشتر بیماری های مزمن گردیده است. با توجه به آنکه فشار خون بالا یکی از معضلات مهم بهداشت عمومی درکشورهای پیشرفته و در حال توسعه محسوب می شود که پیروی از رژیم درمانی نقش مهمی را در حفظ حیات وکیفیت زندگی این بیماران ایفا می کند؛ مطالعه ای با هدف تعیین همبستگی بین پیروی از رژیم درمانی با منبع کنترل سلامت در بیماران مبتلا به پرفشاری خون گردید.

مواد و روش­ها: این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود که طی آن 130 نفر از زنان و مردان مبتلا به پرفشاری خون مراجعه کنده به کلینیک قلب بیمارستان طالقانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1392، با چهار ابزار پرسشنامه جمعیت شناختی، نسخه ایرانی مقیاس منبع کنترل سلامت ، پرسشنامه پیگیری رژیم درمانی بیماری پرفشاری خون هیل – بن ویک دستگاه فشارسنج مورد بررسی قرارگرفتند.

یافته ­ها: جهت تجزیه و تحلیل آماری ازنرم افزار SPSS نسخه 17 استفاده شد که با استفاده ازآزمون های اسپیرمن، تی تست، آزمون کای اسکوئرو آنالیز واریانس داده های جمع آوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های حاصل نشانگر آن بود که افراد مورد پژوهش (85/4 درصد) درحد متوسط از رژیم درمانی پیروی می کردند، و میان پیروی از رژیم درمانی با منبع کنترل شانس 0/001>P همبستگی معکوس معنی دار و با منبع کنترل سلامت درونی 0/001>P و بیرونی0/009=P همبستگی مستقیم معنی دار وجود دارد.

نتیجه گیری: :درمان موثر بیماری های مزمن نیازمند درگیر شدن مداوم بیمار در فعالیت های مراقبتی و درمانی است. زمانی می توان در مدیریت این بیماری ها موفقیت حاصل نمود که بتوان منابع دخیل و رویکردهای مناسب در تقویت رفتارهای خودمراقبتی در بیمار را شناسایی و تقویت نمودکه شناسایی منبع کنترل سلامت یکی از آنهاست.

واژه‌های کلیدی: خودمراقبتی، منبع کنترل سلامت، پیروی از رژیم درمانی، پرفشاری خون.
متن کامل [PDF 714 kb]   (1562 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/11/6 | پذیرش: 1395/11/6 | انتشار: 1395/11/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safavi Bayat Z, Taher M. Correlation between self care and compliance regimens with health locus of control in patients with hypertension. cjhaa 2016; 1 (1) :42-48
URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-26-fa.html

صفوی بیات زهرا، طاهر محمد. همبستگی منبع کنترل سلامت با نحوه خود مراقبتی و پیروی از رژیم درمانی دربیماران مبتلا به پرفشاری خون. مجله سلامت و سالمندی خزر. 1395; 1 (1) :42-48

URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-26-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( 7-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه سلامت و سالمندی خزر Quarterly Journal of Caspian Health and Aging
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645