:: دوره 8، شماره 2 - ( 7-1402 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط بین سرسختی روان‌شناختی و بهزیستی روان‌شناختی پرستاران با نقش میانجی خود شفقت‌ورزی در پرستاران شهر کرمانشاه
امیرحسین شیخ پور ، پریسا جانجانی*
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
چکیده:   (409 مشاهده)
سابقه و هدف: افراد شاغل در محیط­های درمانی همواره با طیف وسیعی از عوامل استرس ­زا، نظیر مواجهه با بیماری، مرگ بیماران، حجم زیاد کار و ابهام نقش همراه هستند. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین سرسختی روان‌شناختی و بهزیستی روان‌شناختی پرستاران با نقش میانجی خود شفقت ورزی در پرستاران شهر کرمانشاه صورت گرفته است.
مواد و روش­ها: روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی از نوع همبستگی-تحلیل مسیر می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه‌ی پرستاران شهر کرمانشاه بود و حجم نمونه شامل 278 نفر بود که به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌ی سرسختی روان‌شناختی، پرسشنامه بهزیستی روان‌شناختی و مقیاس خود شفقت ورزی استفاده شد. داده‌های به‌دست‌آمده از پرسشنامه‌ها با استفاده از مدل تحلیل مسیر و نرم‌افزارهای آماری SmartPLS نسخه 3/3 و spss نسخه 25 مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: مسیر سرسختی روان­شناختی به بهزیستی روان­شناختی (0/81 =β و 2/21= t)، مسیر سرسختی روان­شناختی با بهزیستی روان­شناختی از طریق نقش میانجی­گری خود شفقت­ ورزی (0/61=β و 2/36 t=)، به دست آمد که همه مقادیر در سطح خطای کمتر از 0/05 معنی­ دار هستند.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های به‌دست‌آمده می‌توان نتیجه گرفت از طریق میانجی‌گری خود شفقت ورزی بین سرسختی روان‌شناختی و بهزیستی روان‌شناختی رابطه وجود دارد.
 
شماره‌ی مقاله: 6
واژه‌های کلیدی: سرسختی روان شناختی، بهزیستی روان شناختی، خودشفقت ورزی، پرستاران.
متن کامل [PDF 1192 kb]   (106 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/9/9 | پذیرش: 1402/11/29 | انتشار: 1402/12/21


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( 7-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها