[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
ثبت نام و اشتراک::
برای داوران::
اخلاق پژوهش::
نمایه ها::
تماس با ما::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 1 - ( 7-1395 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 35-30 برگشت به فهرست نسخه ها
سقوط در دوران سالمندی و ارتباط آن با دیابت
سکینه پرورشان ، عباس شمسعلی نیا* ، مهری جهانشاهی
چکیده:   (4251 مشاهده)

سابقه و هدف: سقوط یک عامل تهدید کننده سلامتی در سالمندان بوده، که می تواند سبب افت عملکردی، پیامدهای روانی- اجتماعی وکاهش کیفیت زندگی برای سالمند شود. با  توجه به افزایش جمعیت  سالمندان و فرایند سالمندی، ابتلا به  بیماری های مزمن از جمله دیابت نیز افزایش یافته است و عوارض ناشی از بیماری دیابت مانند تاری دید، زخم پا و نروپاتی دیابتی و غیره همگی احتمال سقوط را در سالمندان افزایش می دهند. لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط  سقوط و بیماری دیابت  در دوران سالمندی، با بررسی متون و مطالعات انجام شده صورت گرفته است.

مواد و روش­ها: در این مطالعه 30 مقاله با واژگان سالمندی، سقوط، دیابت، بیماری های مزمن ، نروپاتی دیابتی در پایگاه های اطلاعاتی معتبر بین المللی شامل:science direct, google scholar, pub med، و مجلات سالمندی ایران طی سالهای 2000 تا به امروز انتخاب و بصورت جامع و عمیق بررسی شد.

یافته­ ها: بررسی های انجام شده، نشان می دهد میزان وقوع سقوط در سالمندانی که سابقه بیماری مزمن داشتند، 5/4 برابر بیشتر از سالمندانی بود که سابقه بیماری مزمن نداشتند. به طوری که ابتلا به بیماری هایی چون دیابت و عوارض ناشی از آن با ایجاد ناتوانی های جسمی و عوارض عصبی زمینه ساز وقوع سقوط در آنان می شود. مطالعات زیادی تایید می کند که بین نروپاتی دیابتی و سقوط ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین بررسی ها نشان می دهند که سالمندان دیابتی درمقایسه با سالمندان غیر دیابتی، 15 برابر بیشتر در معرض خطر سقوط قرارداشته و نیز 2 برابر بیشتر از سالمندان غیر دیابتی، سقوط آنها با صدمات به ویژه با شکستگی (60درصد) همراه بوده است .

نتیجه گیری: با توجه به نتایج یافته ها، ضروری به نظر می رسدکه  پرستاران از طریق ارتقاء دانش و آگاهی خود  در زمینه عوارض دیابت و تاثیر آن بر  احتمال سقوط در دوران سالمندی، آموزش های لازم در زمینه  اقدامات پیشگیری کننده به بیماران دیابتی و خانواده آنان بدهند. از سوی دیگر با شناخت بیشتر و دقیق عوامل موثر بر احتمال  سقوط در سالمندان به ویژه سالمندانی که دچار بیماری دیابت می باشند می توان با اقدامات پیشگیرانه احتمال سقوط آنان  در آنان را کاهش داده و بدینوسیله موجبات افزایش کیفیت زندگی و طول عمر آنان فراهم نمود.

واژه‌های کلیدی: سالمندی، سقوط، بیماری های مزمن، دیابت
متن کامل [PDF 176 kb]   (1814 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/11/5 | پذیرش: 1395/11/5 | انتشار: 1395/11/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parvareshan S, Shamsalinia A, Jahanshahi M. Falling in the elderly and its relation to diabetes, a review article. cjhaa 2016; 1 (1) :30-35
URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-21-fa.html

پرورشان سکینه، شمسعلی نیا عباس، جهانشاهی مهری. سقوط در دوران سالمندی و ارتباط آن با دیابت. مجله سلامت و سالمندی خزر. 1395; 1 (1) :30-35

URL: http://cjhaa.mubabol.ac.ir/article-1-21-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( 7-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه سلامت و سالمندی خزر Quarterly Journal of Caspian Health and Aging
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4645